Tips om je woning op te leuken met foto’s

5 Tips om je woning op te leuken met foto’s

Heb je onlangs een mooie reis gemaakt en de wereld aan foto’s gemaakt? Wil je eigenlijk wel elke dag aan die mooie reis herinnerd worden en verdienen die foto’s zeker een waardevol plekje in je woning? Dan is het tijd om wat met die foto’s te gaan doen. Uiteraard kun je de foto’s laten afdrukken en deze in een mooi lijstje aan de muur hangen, maar ook op een creatieve manier kun je jouw foto’s een waardig plaatsje geven in je kamer. Wij geven je vijf tips om wat leuks ervan te maken.

Tip 1: Collage fotolijsten

Voor de niet zo creatieve wereldreiziger onder ons, zijn er speciale collage fotolijsten te koop. Deze lijsten zijn er in verschillende uitvoeringen. Zo kun je een mooi strak en moderne lijst aan de muur hangen, maar er zijn ook klassieke collage lijsten met verschillende soorten lijstjes in één. Een speels effect op de muur dus eigenlijk. Zo heb je toch wat creatiefs, zonder daar echt creatief voor bezig te zijn geweest.

Tip 2: De fotomuur

Ook voor de tweede tip is creativiteit niet perse een vereiste. Een fotomuur maken is namelijk niet echt heel erg moeilijk. Je kiest een lege muur uit, bijvoorbeeld in de keuken of het toilet, en gaat daarmee aan de slag. Door de foto’s op een speelse manier op te plakken, elkaar te laten overlappen en geen enkel stukje behang meer vrij te laten, creëer je een echte fotomuur. Vind je het zonde om de foto’s direct op het behang te plakken? Dan kun je bijvoorbeeld ook een fotobehang laten maken.

Tip 3: Een moodboard samenstellen

Ben je wel creatief en kun je niet wachten om met de foto’s aan de gang te gaan? Dan is een moodboard wellicht een leuk idee. Door de foto’s te scheuren of knippen en vervolgens op een grote plaat te plakken samen met andere voorwerpen of afbeeldingen die perfect bij je foto’s passen, maak je een geweldig moodboard die je vervolgens een mooi plekje kunt geven.

Tip 4: De fotoslinger

Ook leuk voor de creatieveling onder ons is de fotoslinger. Niet alleen maak je met een fotoslinger wat unieks, ook kun je deze helemaal in jouw eigen stijl samenstellen. Kies bijvoorbeeld een mooi stuk touw of ga juist voor een sjeik koord waaraan je vervolgens met leuke knijpers, paperclips of op een andere wijze de foto’s aan hangt. De slinger kun je aan de zijkanten mooi afwerken met een knoop, een knopje of een eigen idee en vervolgens ophangen op horizontale of verticale wijze. Een origineel idee, waarbij je eenvoudig van foto’s kunt verwisselen.

Tip 5: De fotohanger

Waar je bij een fotoslinger de foto’s direct aan het touw vastmaakt, hang je de foto’s bij een fotohanger op aan een tak, lat of metalen pijp. De hanger is dus eigenlijk een ophangsysteem voor meerdere foto’s. Door meerdere slingers van foto’s aan de hanger te hangen, heb je een mooie wanddecoratie en ben je nog eens heerlijk creatief bezig ook.