tips verhuizing

5 tips om je verhuizing soepel te laten verlopen

Na het kopen van een nieuwe woning kan je gaan verbouwen en na een verbouwing zit er een verhuizing aan te komen. Al je spullen moeten natuurlijk over worden gebracht naar je nieuwe woning. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je dat kan doen. Een verhuizing kan je veel stres opleveren maar dit hoeft niet, het is maar net hoe je hier zelf mee om gaat. Toch zal het een drukke periode worden. Waarin je op heel veel dingen alert moet gaan zijn. In dit artikel geven we je wat tips die het verhuizen hopelijk wat soepeler laten verlopen.

Handige verhuistips

Tip 1: voordat je kunt gaan beginnen is het, het beste om een lijstje te maken. Hierin zet je alles wat moet gebeuren. Het makkelijkst is om het ook in volgorde te zetten van wanneer wat moet gebeuren. Zo creëer je meer rust in je hoofd, als alles op papier staat hoef je het niet meer te onthouden. Ook kun je dan makkelijk afstrepen wat er gebeurt is.

Tip 2: bekijk stap voor stap wat het beste is om als eerste te gaan inpakken. Begin bijvoorbeeld met de zolder de spullen die daar op staan gebruik je waarschijnlijk bijna niet of soms zelfs nooit. Je kan ze dan maar beter alvast inpakken dat scheelt je later weer werk.

Tip 3: het is ook handig om iedere keer dat je naar je nieuwe huis gaat alvast wat spullen mee neemt. Want alles wat al in het nieuwe huis staat is mooi meegenomen voor de verhuisdag.

Tip 4: pak je spullen zorgvuldig in. Breekbare spullen bijvoorbeeld goed inpakken met bescherm materiaal. Ook kun je een systeem bedenken met alle dozen. Het makkelijkst is om op iedere doos te zetten waar hij naartoe kan en wat er globaal in zit. Vergeet niet op dozen waar breekbare spullen op te zetten dat het breekbaar is. Want tijdens zo’n verhuizing sneuvelt er nog wel eens wat.

Tip 5: Tijdens een verhuisdag word er veel rondgelopen door verhuizers en misschien wel wat helpers. Zorg er daarom voor dat er geen onnodige mensen rondlopen. En al helemaal geen kinderen het word dan druk en heel chaotisch. Laat die kinderen maar lekker buiten spelen.

Tip 6: zorg ervoor dat je als één van de eerste dingen je bed in elkaar gaat zetten. Een verhuisdag is namelijk een behoorlijke drukke dag dus aan het einde van de dag is het wel zo lekker als je gewoon in je bed kan slapen. Maar dan moet die natuurlijk wel in elkaar zijn gezet.

Verhuisbedrijf inhuren

Een verhuisbedrijf uitzoeken kan nog best wel eens lastig zijn. Vaak zijn de kosten verhuisbedrijf nog best wel hoog. Je kunt er ook voor kiezen om sommige dingen zelf te doen want alles wat je zelf doet scheelt weer in de kosten. Regel wat familie of vrienden dat is en gezellig en goedkoper. Je kunt dan van te voren met de verhuizers afspreken wat je zelf doet en wat zij mogen doen.