5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

5 redenen om voor zonnepanelen te kiezen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te monteren. Zonnepanelen worden ook wel PV panelen genoemd. Dit is de technische term voor panelen die zonne-energie opwekken. Overweeg jij om te investeren in zonnepanelen? Wij hebben 5 redenen op een rijtje gezet om jou te overtuigen!

1. Woningwaarde verhogen

De installatie van zonnepanelen het dak verduurzaamt niet alleen je woning, maar zorgt er ook voor dat je woningwaarde stijgt. Dit komt onder andere door het feit dat zonnepanelen zorgen voor lagere maandlasten en een gunstiger energielabel. Dit maakt je woning aantrekkelijker voor potentiële kopers.

2. Draag bij aan een beter milieu

Met zonnepanelen op je huis kan er groene stroom opgewekt worden, waardoor je de CO2-uitstoot van jouw huishouden verkleint. Op deze manier draag je een steentje bij aan een beter milieu. Het kiezen voor zonnepanelen is een duurzame beslissing.

3. Bespaar op energiekosten

Bijdragen aan een beter milieu is natuurlijk fijn, maar vaak is de besparing op energie ook een belangrijke redenen om zonnepanelen te installeren. De stroomprijs stijgt al jaren, waardoor het zelf opwekken van zonne-energie steeds interessanter wordt. Met zonnepanelen op je dak wek je zelf groene stroom op, waardoor je flink bespaart op energiekosten. Gemiddeld hebben zonnepanelen een terugverdientijd van 7 jaar, terwijl ze maar liefst 25 jaar meegaan. Dit betekent dat je 18 jaar profiteert van gratis groene stroom als je nu investeert in zonnepanelen.

4. Onderhoudsarm

In principe hoeven zonnepanelen meer eens per jaar gereinigd of gecontroleerd te worden. Ze hebben dus eigenlijk maar weinig onderhoud nodig. Veel mensen denken dat het installeren van zonnepanelen hoge onderhoudskosten met zich meebrengt, maar dat valt hartstikke mee.

5. Profiteer van een belastingvoordeel

Als huiseigenaar kun je de kosten voor het installeren van zonnepanelen opvoeren als aftrekpost, omdat dit een verbetering van je woning is. Als particulier kom je mogelijk ook in aanmerking voor BTW-vrijstelling bij aanschaf van zonnepanelen.