zonnescherm op maat

4 tips voor een najaar-proof terras

Het najaar is in aantocht en dat betekent dat ook de lange zomeravonden op je eigen terras ten einde komen. Maar niet getreurd: het is heel goed mogelijk om jouw terras najaar-proof te maken. Zo kun je ook in het najaar en de winter genieten van een sfeervol geheel en hoef je de dagen niet af te tellen tot het voorjaar wanneer je de tuinstoelen weer neer kunt zetten. Wat dacht je van een zonnescherm of luxe markiezen? Er zijn heel veel manieren waarop je jouw terras helemaal najaar-proof maakt en hier vind je 4 tips.

1: De charme van een zonnescherm

Het klinkt misschien gek, een zonnescherm in het najaar. Toch kan het je enorm veel voordeel opleveren wanneer je hiervoor kiest in het najaar. Want wist je dat een goed zonnescherm ook de kou buiten houdt en de warmte binnen? Deze goede isolatie kun je wel gebruiken als het buiten regent en waait. Daarnaast ziet je terras er op deze manier ook nog eens gezellig uit, ook in het najaar!

2: Luxe markiezen voor het raam

Natuurlijk is een zonnescherm een mogelijkheid, maar wat dacht je van mooie markiezen? Deze zonwering ziet er mooi uit en geeft jouw woning en terras ook in de herfst een luxe uitstraling. En als de herfst en winter voorbij zijn kun je in het voorjaar en de zomer ook volop gebruik maken van de markiezen. Dat is nog eens een win-win situatie!

3: Een goede schoonmaakbeurt en leuke planten

Met zonwering heb je opties genoeg en het is dan ook zeker een aanrader om hiervoor te kiezen in het najaar. Maar je kunt natuurlijk ook op andere manieren het terras klaarmaken voor het najaar. Wat dacht je van een goede schoonmaakbeurt of het plaatsen van winterharde planten? Zo blijft het toch gezellig op het terras, ondanks dat je er waarschijnlijk niet veel tijd door zult brengen.

4: Maak je terras ook in het najaar gezellig

Heb je een overdekt terras? Dan kun je deze natuurlijk ook najaar-proof maken door er een mooi tapijt neer te leggen, een haardvuur aan te maken en warme kleedjes neer te leggen op de loungebanken. Zo blijft iedereen lekker warm en kun je ook in het najaar genieten van een heerlijk avondje op het terras. Er zijn heel wat manieren waarop jij jouw terras helemaal klaar kunt maken voor het najaar!