4 tips om je keuken schoon te houden

4 tips om je keuken schoon te houden

Een keuken. Voor de één is het de beste plek van het huis en de ander vind het vreselijk om er te zijn. Dat is het verschil als je van koken houdt ja of nee. Er zijn zat mensen die koken niks vinden en daarom ook nooit in de keuken te vinden zijn. Ze zetten alleen maar alles op het aanrecht zonder dat ze het direct opruimen. Hierdoor wordt je keuken natuurlijk één grote zooi en om dit te voorkomen zou je eigenlijk alles gelijk op moeten ruimen. Makkelijker gezegd dan gedaan denk ik.

Schone keuken

Hoe houdt je je keuken nu zo mooi schoon en opgeruimd? Gewoon alles elke keer opruimen zou je zeggen. Maar misschien is dit zelfs bij sommigen te veel gevraagd om na elk glas drinken een hele afwas te houden. Om je keuken netjes en altijd schoon te houden, heb je helemaal niet zoveel tijd nodig. Kwartiertje hooguit en het is gedaan. Daarom hier een aantal tips voor jou om je keuken mooi schoon te houden:

  • Was de vaat direct af. Voor 1 glas heeft het niet zoveel zin om gelijk af te wassen. Wanneer je ziet dat er toch elke keer wat dingetjes op het aanrecht erbij komen, ga dan wel even afwassen aangezien je dat toch veel zal schelen aan het eind van de dag.
  • Na het koken een lapje over het fornuis halen. Tijdens het koken gebeurd het wel eens dat je wat knoeit op het fornuis. Geen probleem, maar als je klaar bent, haal er dan wel gelijk een doekje overheen. Als het er namelijk een tijdje ligt, zal het aan aankoeken en dan is het bijna helemaal niet meer schoon te maken.
  • Ruim kruimels meteen op. Vooral wanneer je brood eet of iets wat veel kruimelt. Als je het niet gelijk opruimt, heb je kans dat er op een gegeven moment kruimels door je hele huis liggen. Dit wil je toch ook niet?
  • Ruim iets wat heeft gelekt meteen op. Soms gebeurd het wel eens dat een pak melk in de koelkast gaat lekker. Alles zit er dan onder, het gaat plakken en ook nog eens stinken. Wanneer je dit ziet, ruim het dan ook gelijk op zodat er geen resten melk achterblijven in de koelkast wat een vieze lucht veroorzaakt.

Nieuwe keuken

Toe aan een nieuwe keuken omdat die van jou te oud is en eigenlijk bijna niet meer goed schoon te krijgen is? Soms heb je dat wel eens namelijk. Een nieuwe keuken kan aardig wat geld kosten. Misschien wil je dan ook niet gelijk een nieuwe keuken maar eerst de huidige laten renoveren. Dit alles is mogelijk bij Kalmeijer Keukens. Zij leveren niet alleen in Gouda mooie, nieuwe keukens af. Ook wanneer je in het gebied eromheen woont, kunnen zij bij jou een nieuwe keuken plaatsen of de oude renoveren. Zelfs keukens in Zoetermeer is voor hun prima te doen!