traprenovatie

3x traprenovatie inspiratie en ideeën

Kan jouw huidige trap wel een opknapbeurt gebruiken? Misschien omdat deze versleten is of simpelweg gewoon niet meer bij de rest van de woning past. Een traprenovatie kan om verschillende redenen worden uitgevoerd. Zo is het mogelijk om een tap in een gehele nieuwe stijl te plaatsen, maar het karakter van de oude trap kan ook worden behouden. Om je wat inspiratie te geven, zetten we een aantal voorbeelden voor je op een rij.

Kies voor klassiek

Bestaat jouw interieur uit klassieke elementen en vind je het zonde om de oude trap geheel te bedekken. Je kunt ervoor kiezen om de oude trap te laten herstellen. Dit zou je zelf kunnen doen door het schuren en de decaperen van de trap, maar het is ook mogelijk om voor klassieke trapbekleding te kiezen. Door het plaatsen van nieuw hout of tapijt behoud je het karakter van de trap, maar ziet het er niet meer oud en versleten uit. Daarnaast blijf je genieten van de warme uitstraling en andere voordelen als geluiddemping.

Modern en strak

We kiezen met z’n allen steeds vaker voor een modern en strak interieur. Het zou mooi zijn als de trap hier naadloos bij aansluit. Met een traprenovatie kun je ervoor kiezen om de trap een nieuwe stijl te geven. Lijkt de industriële stijl je wel iets? Kies dan voor een trap met betonlook overtreden. Dit is nu niet alleen heel hip, maar het materiaal is ook tijdloos. Daarnaast zien we de open trap steeds vaker terug bij moderne interieurs. Zorg ervoor dat je het materiaal en de kleur kiest die goed bij jouw woning passen.Zo past donker hout perfect in een warm interieur.

Overtreden plaatsen

Bij een traprenovatie wordt er vaak gewerkt met overzettreden. Dit is namelijk de snelste en meeste effectieve methode om een trap op te knappen. Door middel van het plaatsen van nieuwe treden over de bestaande treden creëer je een nieuwe trap zonder al te veel werk. De overzettreden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, denk hierbij aan hout, laminaat en PVC. Tegenwoordig is de traprenovatie met laminaat erg populair. Dit materiaal is namelijk budgetproof en verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en tinten.

Wil je je trap laten renoveren? Toptrap is al meer dan 20 jaar de specialist in traprenovatie en laat jouw trap er weer als nieuw uitzien.