Tips aanschaffen vloerkleed

3x Tips bij het aanschaffen van een vloerkleed

Eindelijk, het inrichten van je huis is bijna zo goed als klaar. Maar er mist nog wat… “Ah! Een vloerkleed!” Met een vloerkleed kun je je slaap- of woonkamer echt een boost geven. Ze geven de ruimte niet alleen sfeer, maar zorgen ook nog eens voor een hele hoop demping. Dit heeft weer een positief effect op de akoestiek in huis. Wil jij graag een vloerkleed aanschaffen maar weet je niet zo goed welke je nou moet kiezen? Lees dan verder!

Tip 1: Maat

Voordat je een vloerkleed aanschaft is het belangrijk dat je weet welke maat je nodig hebt. Uiteraard is de maat afhankelijk van de grootte van je woon- of slaapkamer. Wil je bijvoorbeeld een kleed kopen voor in de woonkamer, zorg dan dat hij niet te klein is. Een kleed dat te klein is kan er rommelig en minder stijlvol uit zien. Als tip kun je ervoor zorgen dat het kleed voor een deel onder je bank staat. Als je daarnaast op een hoek van 90 graden nog een bank hebt staan, zorg dan dat het kleed daar ook voor een deel onder komt te liggen.

Tip 2: Kleur

Het klinkt logisch, maar met het uitkiezen van een kleur slaan sommigen de plank nog wel eens mis. Denk goed na over welke kleur praktisch is, maar ook wat je mooi vindt natuurlijk. Een wit kleed kan bijvoorbeeld erg strak staan in je woonkamer, maar is niet de meest ideale kleur als je vaak visite krijgt die met hun schoenen aan over je kleed gaan lopen. Grijs of bruin is daarom een veel gekozen kleur voor in de woonkamer. Een kleed met een motiefje doet het ook altijd wel goed. Een By Boo Vloerkleed is een goed voorbeeld daarvan.

Tip 3: Hoog- of laagpolig

Het verschil tussen de twee is dat een hoogpolig vloerkleed langere haren heeft dan een laagpolig tapijt. Kies je voor laagpolig, dan geeft het de ruimte een strakker uiterlijk. Kies je voor hoogpolig? Dan zal het de ruimte een knus en warme uitstraling geven.