onderhoud keuken

3 onderhoudstips voor je keuken

Je keuken wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Om jaren van de keuken te genieten is er wel heel wat schoonmaakwerk nodig. Zo is het belangrijk dat je dagelijks je keuken schoonmaakt en ook schoon houdt. Daarnaast moet je regelmatig het aanrechtblad onderhouden, zodat deze een leven lang meegaat. Weet jij bijvoorbeeld welk schoonmaakmiddel je nodig hebt voor het schoonmaken van het keukenblad? 

Dagelijks onderhoud

Het is belangrijk dat je je keuken na gebruik goed schoonmaakt. Dit voorkomt ophopingen van kalk of vuil. Om het dagelijks onderhoud zo makkelijk mogelijk te maken, kun je viezigheid beter zo snel mogelijk verwijderen. Hoe langer je het laat zitten, hoe moeilijker het te verwijderen is. Gebruik de juiste middelen voor het onderhoud van je keuken. Je gebruikt namelijk andere schoonmaakmiddelen voor verschillende materialen. Bij het keukenblad onderhouden gebruik je bijvoorbeeld een ander middel dan voor het schoonmaken van de kastjes.

Aanrechtblad mooi houden

Om het keukenblad zo lang mogelijk mooi te houden, is regelmatig onderhoud noodzakelijk. Verwijder eten- en drankresten met kleurstoffen zo snel mogelijk, denk aan koffie, thee of rode wijn. Kleurstoffen kunnen namelijk in het aanrechtblad trekken en voor vieze vlekken zorgen. 

Voor het onderhoud van keukenbladen zijn verschillende schoonmaakmiddelen te verkrijgen. Care4floor bied je diverse reinigingsproducten aan voor keukenwerkbladen. Gebruik het juiste middel voor het materiaal. Materialen als marmer en graniet vergen een andere aanpak dan een betonnen blad. 

Keukenapparatuur

Naast het aanrechtblad en de kastjes van de keuken is het ook belangrijk om de apparatuur te onderhouden. Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van de keukenapparatuur en dit vereist enige onderhoud. Lees de handleiding van het apparaat goed door en kijk welke middelen je wel en niet kan gebruiken. Veel apparaten zijn gemaakt van glas en rvs. Voor deze beide materialen zijn specifieke schoonmaakmiddelen verkrijgbaar.