3 belangrijke tips voor een nieuw plafond

3 belangrijke tips voor een nieuw plafond

Complete verbouwing

De keuze is gemaakt om voor een complete verbouwing te gaan. De wens is dat je huis er weer als nieuw uit gaat zien. Zelfs de plafonds moeten eraan geloven. Een huis verbouwen is een megaklus, dus als het vernieuwen van plafonds wat makkelijker gemaakt kan worden, is dat erg fijn. Daarnaast wil je natuurlijk het beste uit je nieuwe plafonds halen. Hieronder volgen 3 belangrijke tips voor het optimaal kiezen van een nieuw plafond.

1. Systeemplafond

Kies voor een systeemplafond. Van oorsprong is dit een verlaagd plafond. Wat ideaal is aan een systeemplafond is dat het uit een soort rasterwerk bestaat en daarin worden de systeemplafondplaten gelegd. Stel dat er bekabeling of buizen liggen, dan zijn de systeemplafonds makkelijk omhoog te duwen. Het fijne van systeemplafondplaten is ook dat ze makkelijk te repareren of te vervangen zijn. Systeemplafondplaten zijn in verschillende prijsklasse te verkrijgen.

2. Bestel online

Bij verschillende webwinkels zijn systeemplafondplaten ook online te bestellen. Dat biedt zeker praktisch gemak, want je hoeft niet meer naar de bouwmarkt te rijden en ook geen aangepast vervoer te regelen. Het bespaart dus ook nog eens in de kosten. En bij problemen wordt er een goede service geboden. Je hebt de tijd en de rust om het assortiment op het gemak te bekijken. Je kan goed kijken of de kleuren van de systeemplafondplaten overeenstemmen met je interieur. En wanneer de systeemplafondplaten binnen zijn, kun je aan de slag of er voor kiezen om de afbouw uit te laten besteden.

3. Houd rekening met de akoestiek

Systeemplafondplaten zijn uitermate geschikt om geluid te dempen. Maar welke akoestiekdemping je wilt, is geheel afhankelijk van de situatie. Het is dus belangrijk om daar goed naar te kijken. Systeemplafondplaten kunnen bij geluidsoverlast een goede en goedkope oplossing zijn. Maar als je enigszins een galmend geluid wilt hebben in huis, is het een beter idee om naar een andere kwaliteit systeemplafondplaten te kijken. Met systeemplafondplaten zijn er in ieder geval heel mogelijkheden in verschillende situaties.